Μεγάλος κίνδυνος για την μη καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ

Μεγάλος κίνδυνος για την μη καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ

Αρ. Πρωτ. 11770/17.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

- Οικονομικών

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, το γεγονός ότι κινδυνεύουν να μην λάβουν τις συντάξεις που δικαιούνται το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει αδιέξοδο ως προς την καταβολή των συντάξεων και των παροχών του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του. Ο φορέας καταγράφει σημαντική υστέρηση εσόδων και ήδη είναι σε αναζήτηση 160 εκατ. ευρώ που αφορούν τις συντάξεις του Ιουλίου. Σημειωτέον, ότι το τρέχον έτος ο ασφαλισμένοι που καταβάλουν εισφορές στο ταμείο είναι κατά 40% λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπονομεύει το κύρος του Οργανισμού και τις προοπτικές εκσυγχρονισμού του. Ο ΟΑΕΕ για το έτος 2010 είχε ζητήσει χρηματοδότηση 1,150 δισ. ευρώ, ενώ η καταβολή από τον κρατικό προϋπολογισμό ανήλθε μόλις στα 540 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες υγείας τρέχουν, οι συντάξεις βρίσκονται στον αέρα και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αμφιβολίας με σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας και της αποχώρησης αρκετών υπαλλήλων. Με αυτές τις ενέργειες αποδιοργανώνεται πλήρως ο Οργανισμός και οδηγείται σε ολική κατάρρευση.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την μη καταβολή των συντάξεων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ;       

Απαντήσεις Υπουργείων